Loading

Zonnestroom installatie

Foto2
Foto3
Foto4
Ontwerp en levering zonnestroom installatie voor Boskalis

In samenwerking met Boskalis Nederland heeft DROSTE Elektro het ontwerp, de levering en de installatie van een zonnestroom installatie op het dak van een schottenkeet op een van de projectlocaties van Boskalis gerealiseerd.

Boskalis is een toonaangevende aannemer op de internationale baggermarkt en leverancier van innovatieve en competitieve totaaloplossingen voor klanten in de offshore energiesector, havens, kust- en deltagebieden van de wereld. Boskalis heeft een pittige duurzaamheidsambitie en is reeds meerdere jaren gecertificeerd op basis van CO2-Prestatieladder trede 5. In de praktijk betekent dit dat er continu wordt gewerkt aan de reductie van CO2-uitstoot door onder andere te investeren in innovatief en duurzaam materieel. De realisatie van een energie neutrale projecthuisvesting met behulp van zonnestroom sluit dan ook goed aan bij de duurzaamheid ambities van Boskalis.

Binnen dit project leverde DROSTE Elektro de volledige zonnestroom installatie inclusief de aanleg en codering van de (DC) bekabeling, de aarding en vereffening, de benodigde verzwaring en aanpassingen binnen de bestaande verdeelinrichting, het aansluiten van de omvormers, de ventilatie en brandmelding in de gerelateerde ruimtes en de bijbehorende SCIOS Scope 12 keuring.