Loading

Zandverwerking installatie Vierlingsbeek

ZVI3
ZVI2
ZVI1
Elektrificeren en moderniseren elektrische installaties drijvende zandverwerkingsinstallatie “Vierlingsbeek” voor Koninklijke Smals

In samenwerking met Koninklijke SMALS realiseerde DROSTE Elektro de volledige elektrificatie en de modernisering van de elektrische installaties aan boord van de drijvende zandverwerkingsinstallatie “Vierlingsbeek”.

Koninklijke Smals is een familiebedrijf met een rijke historie in het bieden van integrale oplossingen voor watergerelateerde projecten. Het winnen van bouwgrondstoffen, verbetering van waterwegen, terugdringen van waterrisico’s en bijdragen aan natuurherstel vormen de kernactiviteiten van de onderneming. Smals heeft veel ervaring en een sterke reputatie in het bedenken en ontwikkelen van speciaal baggermaterieel waarmee efficiënt en effectief voor elke klantwens de juiste zandsamenstelling kan worden gerealiseerd.

In de wereld van grondstoffen en bouwen is milieubewustheid en duurzaam ondernemen relevanter dan ooit. Koninklijk Smals heeft in de afgelopen jaren grote stappen gezet om haar ecologische footprint te verbeteren. Onder het motto “Natuurlijk Smals” wordt nadrukkelijk invulling gegeven aan duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, kwaliteitsbewaking en vernieuwingsdrift. Elektrotechnische systemen en de integratie en prestaties hiervan spelen hierbij in toenemende mate een belangrijke rol.

Koninklijke Smals is gecertificeerd op basis van CO2-Prestatieladde trede 5. In de praktijk betekent dit dat er continu wordt gewerkt aan de reductie van CO2-uitstoot door onder andere te investeren in innovatief en duurzaam materieel. Het volledig elektrificeren en moderniseren van de diverse pomp, transport en klasseerinstallaties aan boord van zandverwerkingsinstallatie Vierlingsbeek sluit dan ook goed aan bij de duurzaamheid ambities van Koninklijke Smals en leveren een belangrijke bijdrage aan de stappen die het bedrijf zet om de ecologische footprint te verbeteren. Met behulp van de gerealiseerd elektrificatie en modernisering functioneren de diverse installaties aan boord van zandverwerkingsinstallatie “Vierlingsbeek” niet alleen stiller, maar ook efficiënter en duurzamer ten opzichte van de traditionele dieselmotor aandrijving en passen daarmee binnen de kaders van de nationale en lokale (stikstof)wetgeving.

Binnen dit project leverde DROSTE Elektro in nauwe samenwerking met de engineers van Koninklijke Smals een groot gedeelte van de elektrotechnische installaties waaronder de hoogspanningsinstallaties ter vervanging van de traditionele dieselmotor aandrijvingen, de elektrische panelen en de bekabeling voor de procesbesturingsinstallaties, verlichting, het camerasysteem en de glasvezel infrastructuur.