Loading

Verlichting Swanenberg

3
2
1
Ontwerp en levering verlichting installatie voor Swanenberg IJzer Groep

In samenwerking met Swanenberg IJzer Groep heeft DROSTE Elektro het ontwerp, de levering en de installatie van een LED verlichting installatie ten behoeve van het straal en coating proces gerealiseerd.

Swanenberg IJzer Groep is al sinds 1962 het adres voor ijzer en staalproducten en een belangrijke leverancier voor opdrachtgevers in de grond, weg en waterbouw, utiliteitsbouw, de evenementen branche en offshore industrie. Niet alleen stalen buizen, balken en rijplaten worden uit voorraad geleverd, maar ook kant en klaar op maat gemaakt in vrijwel elke gewenste configuratie. Voor elke bijzondere bewerking heeft Swanenberg dan ook het benodigde specialisme en bijbehorend machinepark in huis. Van lassen, buigen en snijden, tot het op maat stralen en coaten in de door de klant gewenste kleuren.

Goede verlichting in de bedrijfshal waar het straal en coating proces plaatsvindt is voor Swanenberg IJzer Groep van groot belang. Medewerkers moeten op een veilige manier kunnen werken en dat kan alleen als er voldoende, passende verlichting is. Speciaal voor deze applicatie is daarom gekozen voor energiezuinige en zogenaamde “High Power” LED verlichting in stof, gas en waterdichte uitvoering. De armaturen verzorgen een gelijkmatig lichtbeeld met een hoge kleurweergave waardoor de meest nauwkeurige taken, materiaal en kleurselecties binnen het werkproces ook op een juiste manier kunnen worden uitgevoerd. De geselecteerde armaturen realiseren naast een effectieve lichtopbrengst ook een energiebesparing die ten opzichte van conventionele armaturen tot wel 65% kan oplopen.

Binnen dit project leverde DROSTE Elektro de volledige verlichting installatie inclusief de lichtberekeningen, lichtkleurselecties, de energiebesparing calculatie en de keuze van de armaturen. Om netverstoring als gevolg van de installatie van grote hoeveelheden LED verlichting te voorkomen is voor en na installatie de netspanning kwaliteit gemeten en in kaart gebracht. Daarnaast zijn de benodigde aanpassingen binnen de bestaande verdeel en schakelinrichting uitgevoerd en is een bijbehorende SCIOS Scope 10 keuring verricht.