Loading

Verdi & Rossini

Hotelschip 1
Hotelschip 2
Hotelschip 3
Elektrische installaties aan boord van offshore accomodatiepontons Verdi en Rossini voor Chevalier Floatels en Wagenborg Shipping.

In samenwerking met Scheepswerf De Hoop en Holland Shipyards realiseerde DROSTE Elektro de complete elektrische installatie voor offshore accomodatiepontons Verdi en Rossini. Beide pontons zijn drijvende offshorehotels die comfortabel onderdak bieden aan in totaal zo’n 660 arbeiders in het olie- en gaswingebied in de Noord-Kaspische Zee bij Kazachstan. Bijzonder is dat acomodatieponton Verdi voorheen fungeerde als een containerbinnenvaartcasco en nu compleet is omgebouwd tot hotelschip. Net als Rossini beschikt het over een restaurant, twee recreatieruimtes, een fitnessruimte, twee kantoren, een vergaderruimte, een fitnessruimte, een kombuis met koel- en droogruimtes, een wasserette, een werkplaats, twee internetruimtes, een ziekenhuis en een bar met keuken. De schepen zijn speciaal voor het extreme klimaat in Kazachstan ontworpen, waar de temperatuur in de winter tot -35 °C kan dalen en in de zomer tot + 40 °C kan oplopen. Zo kregen de beide accomodatiepontons een versterkte romp vanbuiten, bestand tegen een ijsdikte van 0,6 meter dik (IJsklasse 1B van Bureau Veritas), en inwendig een versterkte constructie in de zijtanks en het voor- en achterschip.

Aan boord van de accomodatiepontons Verdi en Rossini leverde DROSTE Elektro de complete elektrische installatie waaronder elektrische panelen, schakelborden, verlichtingsystemen, beveiliging installaties en het omroep en geluidsysteem.