Loading

S.S. Joie de Vivre

Vivre 3
Vivre 1
Vivre 2
Elektrische installaties aan boord van riviercruiseschip S.S. Joie de Vivre voor rederij Uniworld Boutique River Cruise Collection.

In samenwerking met Scheepswerf De Gerlien van Tiem realiseerde DROSTE Elektro de complete elektrische installatie voor riviercruiseschip S.S. Joie de Vivre. Dit zeer luxe, vijfsterren cruiseschip met 64 super-de-luxe accommodaties is gebouwd voor het varen op de Seine van Parijs naar Rouen. Het hoge Super Ship kwaliteitsconcept is terug te vinden in de vele details en afwerking, maar ook in technisch geavanceerde functionaliteiten. Van alle nieuwe technische innovaties is de meest uitbundige feature aan boord het schakel- en automatiseringssysteem. Het cruiseschip vaart ‘'groen’’. Het wordt aangedreven door twee elektromotoren, heeft een kurken ondervloer waardoor er gewicht bespaard wordt, bezit door zonne-energie opgeladen noodbatterijen en het maakt gebruik van een innovatief afvalwatersysteem. Dit afvalwatersysteem maakt rivierwater schoon voor gebruik in de badkamers, waarna dit afvalwater wordt gereinigd zodat het als schoon water weer terug de rivier in kan.

Aan boord van S.S. Joie de Vivre leverde DROSTE Elektro de complete elektrische installatie waaronder elektrische panelen, schakelborden, lessenaars, het nautisch pakket, de voortstuwing, verlichtingssystemen, het alarm en monitoringsysteem, beveiliging installaties en het omroep en geluidsysteem.