Loading

Pelgrum Vink Materialen

PVM3
PVM11
PVM2
Ontwerp, levering en installatie van retrofit LED verlichting voor Pelgrum Vink Materialen B.V.

In samenwerking met Pelgrum Vink Materialen B.V. heeft DROSTE Elektro het ontwerp, de levering en de installatie van retrofit LED verlichting in het kantoor en de bedrijfshal gerealiseerd.

Pelgrum Vink Materialen B.V. (PVM B.V.) is een handelsbedrijf dat al meer dan 30 jaar is gespecialiseerd in de oogst en toelevering van zaden voor natuur-landschapsbeheer, openbaar groen, landbouw en de boomkwekerij. Ook voor materialen, ten behoeve van de groensector en bos-landschapsbouw kunt u bij PVM terecht.

Goede verlichting in het kantoor en de bedrijfshal is voor PVM B.V. van groot belang. Medewerkers moeten op een prettige en veilige manier kunnen werken en dat kan alleen als er voldoende, passende verlichting is. Om de implicaties aan de bestaande verlichting installaties tot een minimum te beperken is gekozen om de traditionele “tube lights” te vervangen voor LED buizen die in de bestaande armaturen kunnen worden toegepast. Binnen deze applicatie is gekozen voor energiezuinige LED buizen die naast een effectieve lichtopbrengst ook een energiebesparing realiseren die ten opzichte van conventionele armaturen tot wel 65% kan oplopen.

Binnen dit project leverde DROSTE Elektro de retrofit LED bronnen inclusief de lichtberekeningen, lichtkleurselecties en de energiebesparing calculatie. Om netverstoring als gevolg van de installatie van grote hoeveelheden LED verlichting te voorkomen is voor en na installatie de netspanning kwaliteit gemeten en in kaart gebracht. Daarnaast zijn de benodigde aanpassingen binnen de bestaande verdeel en schakelinrichting uitgevoerd en is een bijbehorende SCIOS Scope 10 keuring verricht.