Loading

Overnachtingshaven Spijk

Spijk1
Spijk3
Spijk2
Elektrische installaties realisatie overnachtingshaven Spijk voor Wezendonk Zand en Grind, Boskalis en Rijkswaterstaat

Tussen de Duitse grens en Tiel is er een tekort aan overnachtingsplaatsen voor de scheepsvaart. Daarom realiseert Rijkswaterstaat een nieuwe overnachtingshaven in de Bijenwaard bij Spijk zodat schippers zich beter aan de wettelijke vaar- en rusttijden kunnen houden zonder de vlotte en veilige doorstroming van het scheepvaartverkeer op rivier de Rijn in gevaar te brengen. De nieuwe haven bij Spijk biedt plaats aan circa 50 schepen.

In samenwerking met Wezendonk Zand en Grind, Boskalis en Rijkswaterstaat realiseerde DROSTE Elektro de volledige elektrische installaties rondom het uitvoeren van de benodigde baggerwerkzaamheden. De nieuwe overnachtingshaven mag worden aangelegd, ondanks een beperkte toename van neerslag van stikstof op beschermde natuurgebieden in de omgeving. Het gebruik van een elektrische aandrijving voor de zandzuiger, de diverse pomp, transport en klasseerinstallaties is dan ook een vereiste binnen dit project. De diverse installaties functioneren hierdoor niet alleen stiller, maar ook effici├źnter en duurzamer ten opzichte van een traditionele dieselmotor aandrijving en passen daarmee binnen de kaders van de lokale (stikstof)wetgeving.

Binnen dit project leverde DROSTE Elektro de complete elektrotechnische installaties waaronder de hoogspanningsinstallaties, glasvezel infrastructuur, elektrische panelen, procesbesturingsinstallaties, terreinverlichting, het camerasysteem, diverse straalverbindingen en de zeecontainers waarin de verschillende installaties zijn ondergebracht.