Loading

Historie & Mijlpalen

DROSTE Elektro startte in 1985 als eenmanszaak met het uitvoeren van kleine, technische werkzaamheden aan boord van schepen. Hoewel we groeiden tot een technisch dienstverlener van formaat in diverse sectoren, houden we de kernwaarden van het prille begin springlevend. Wij willen u van dienst zijn via een goed bereikbare, platte, open en informele organisatie, die oprecht geniet van de samenwerking met opdrachtgevers. Voor nu en in de toekomst.

 1. De start

  Guido Droste start met Droste Scheepselektro 24V, een elektrotechnisch reparatiebedrijf voor de scheepvaart. Het bedrijf had destijds nog niet de juiste erkenningen en papieren en moest daarom de toevoeging 24V gebruiken.

 2. We groeien

  Het bedrijf groeit en verhuist in 1988 van de oude bakkerij (de startlocatie) naar de voormalige melkfabriek aan de Europakade in Tolkamer. Dat jaar komt ook Erik Goosens officieel in dienst en wordt Schleedoorn Elektro overgenomen. Daarmee wordt het bedrijf actief op schepen én aan de wal.

 3. De oprichting

  DROSTE Elektro B.V. wordt opgericht en Erik Goosens en Guido Droste worden gezamenlijk eigenaar van het bedrijf. Erik verzorgt de technische kant, Guido de algemene bedrijfsleiding en commercie.

 4. Verhuizen naar Tolkamer

  DROSTE Elektro scheurt uit haar jasje. Door de groei verhuist het bedrijf naar de De Krib in Tolkamer, de huidige locatie.

 5. Groeiende vraag

  De vraag naar offshoreschepen blijft groeien. DROSTE Elektro krijgt een order voor 6 stuks diesel-elektrisch aangedreven offshore supply schepen. 2 worden er in Nederland gebouwd en 4 in de Verenigde Staten.

 6. De Powerlock-walaansluiting

  DROSTE Elektro introduceert de Powerlock-walaansluiting als een duurzame oplossing voor de groeiende vraag naar meer vermogen voor passagiersschepen. Inmiddels is deze aansluiting dé standaard walaansluiting voor passagiersschepen op alle grote rivieren in Europa. Dit zorgt voor een nieuwe groeispurt.

 7. De uitbreiding

  De groei zet door, mede door opdrachten van diverse scheepswerven en industrieën. Het pand wordt uitgebreid met een (extra) kantoor en werkplaats.

 8. De volgende stap

  Guido Droste kondigt aan zich terug te trekken uit het bedrijf en Pieter Oomen wordt de nieuwe mede-eigenaar. Tot 2020 zorgen Pieter en Guido samen voor het algemeen en commercieel management van het bedrijf, waarna Erik Goosens en Pieter Oomen gezamenlijk verder gaan.

 9. Het jubileum

  DROSTE Elektro bestaat 35 jaar en geeft met een nieuw logo en huisstijl een moderne uitstraling aan 35 jaar oude kernwaarden; samen met de klant zorgen voor een betrouwbare en uitstekend werkende elektrotechnische totaaloplossing.

Ruime ervaring in het ontwerpen en installeren van technische installaties en automatiseringsprocessen